Delavnica Pokušanje zemlje

Vabilo na delavnico Pokušanje zemlje

Vabljeni na pokušanje zemlje! Laboratorij bomo spremenili v alkimistično kuhinjo. Pripravili bomo prigrizke s prstjo in glino ter se podali na aromatično popotovanje skozi svet zemeljskih bakterij. Govorili o prsti travnikov in gozdov ter o svetu nevidnih bakterij, ki so osnova bujnega in cvetočega rastja. Dišalo nam bo po vonju geosmina in razmišljali bomo, kako si narediti dišavo, ki bi jo lahko odnesli domov. Mogoče nam pa celo uspe narediti parfum!

Jedilnik
I Blatne tortice s sezamom
II Kroglice z zemljskim maslom
III Glinene opekice s kančkom prsti

Esence zemlje
I Streptomyces rimosus
II Streptomyces lividans
III Streptomyces coelicolor

Opozorilo
Delavnica ne nadomesti polnovrednega obroka.

Izvedba: Saša Spačal in Mirjan Švagelj

Produkcija: Galerija Kapelica, Rampa, BioTehna | Dogodek je del mednarodnega projekta ‘Evropska mreža digitalne umetnosti in znanosti’. Program podpirajo: EU – Ustvarjalna Evropa, Ministrstvo za kulturo RS, MOL – Oddelek za kulturo.

Pokušanje zemlje
Saša Spačal
Mirjan Švagelj

Delavnica s predavanjem

Galerija Kapelica
Rampa laboratorij
Biotehna
2017